Toinen pitää auringosta ja kesästä ja toinen talvesta ja pirtsakasta pakkasesta.

Laskiaisena väitellään siitä, pitääkö laskiaspulla syödä hillolla vai mantelimassalla. 

Sitten on tietysti saunojien kestokiista: Vihta vai vasta?

 

Joillain ihmisillä on hauska tapa pitää omaa mielipidettään ja elämäntyyliään sinä ainoana oikeana.

Faktaahan on kuitenkin se, että omia mielipiteitä ei voi laukoa absoluuttisina totuuksina. Kuten mainoksessa sanottiin: toiset tykkää muhkummasta.

Olettettavasti jokainen on tavannut sellaisen ihmisen, joiden mielestä heidän mielipide on se ainoa oikea. Ja jollain tasolla jokainen on ollut se ihminen. Oli kyse lasten kasvatuksesta (ja äidit, jos jotkut, ovat toisilleen susia) tai vaikka perunannostosta, on aiheesta keskustelevilla se "ainoa oikea tapa" mielessään.

Itse pyrin välttämään mahdollisia riitatilanteita viimeiseen asti. Kunnon väittely taas jostain asiasta voi olla mitä hedelmällisin, kunhan vain kaikki osapuolet tietävät pelisäännöt: ei saa mennä henkilökohtaisuuksiin ja että kyse on leikistä. Emme me kuitenkaan voi muuttaa rosollia inhoavaa tykkäämään rosollista pelkällä väittelyllä.

Yksi sääntö on myös se, että jos et ymmärrä että makuja on erilaisia, älä väittele asiasta. "Ymmärtämättömien" kanssa väitteleminen on kuin hakkaisi omaa päätään seinään ja sen jälkeen syyttäisi seinää pääkivusta.

 

Me olemme erilaisia. Jos sitä ei ymmärrä on varmaan syytä alkaa tutkimaan itseään ja erityisesti muita. 

Minä pidän syksystä, talvesta, laskiaispullista hillolla ja minulla on vasta. 

Vaikka sinä pitäisit keväästä ja kesästä, mantelimassasta ja käyttäisit vihtaa, voimme silti olla ystäviä. =)